RE-DESIGN PONTSTEIGER HOUTHAVENS A’DAM

ren_opzet-straatgev_24-cl-koz-mensen

…STATEMENT ! …

STUDIOTX MAAKT EEN RE-DESIGN ALS ANTWOORD OP HET HUIDIGE ONTWERP….
HET HUIDIGE ONTWERP WAARVAN
DE FUNDERING EN PARKEERKELDER ..
NU GEBOUWD WORDEN…..STUIT OP VELE
PROTESTEN….HET ONTWERP IS DUSDANIG
HOOG EN BOMBASTISCH
DAT HET GROTE SCHADUWEN AFWERPT
OP DE OMLIGGENDE BESTAANDE BEBOUWING….
DAARNAAST REAGEERT HET ONVOLDOENDE
OP DE KARAKTERISTIEKEN VAN DE….
AANGRENZENDE BEGIN 20E BEBOUWING…
….VAN DE SPAARNDAMMERBUURT !!

DE OPBOUW VAN HET HOOFDVOLUME MET Z’N KARAKTERISTIEKE DAKLANDSCHAP BEGINT
VORM TE KRIJGEN……

WEER EEN STAP VERDER…
DE GEVELS VAN HET STUDIOTX
PONTSTEIGERONTWERP VORDEREN
GESTAAG….EN DE KOZIJNVERDELINGEN DIE O.A. GEINSPIREERD ZIJN OP DE KARAKTERISTIEKE BEGIN 20E EEUWSE OMLIGGENDE WONINGBOUW… 

ER ZULLEN NOG VELE ONTWERPSTADIA VOLGEN…

ren_opzet-straatgev_19-cl-koz-app-pakh-koz-logo-wm

ren_opzet-straatgev_20-cl-koz-app-pakh-koz-copy

Advertenties

‘Paviljoen Hoop & Verlichting’ wordt gepubliceerd !

Paviljoen Hoop & Verlichting

Paviljoen Hoop & Verlichting

…Mijn prijsvraaginzending Belgenmonument

‘Paviljoen Hoop & Verlichting’ wordt
gepubliceerd in een boek…..
ALVAST EEN VOORPROEFJE !

Het Paviloen van ‘Hoop & Verlichting’ is een plek voor ontmoeting, een spirituele plek met ruimte voor kruisbestuiving tussen verschillende bevolkingsgroepen,culturen en landen.
Het paviljoen is ontworpen als een beschutte plek waar mensen
zich veilig voelen en ruimte is voor evenementen als kunstexposities, muziekoptredens, borrels en feestjes. Maar in eerste instantie een plek voor contemplatie en bezinning.

De horizontale doorsnede van het Belgenmonument is omhooggeklapt tot VERTIKALE DOORSNEDE van het eigentijdse Paviljoen voor Hoop & Verlichting.

Het paviljoen is flexibel qua gebruik. Zo kunnen in de ‘Torenkamers’
zowel kunstexposities als muziekoptredens worden gehouden.
De transparante kasvolumes bovenop het grote flauwhellende houten dak staan voor lichtheid, luchtigheid en hoop als tegenhanger van de ‘zwaarte’ en massaliteit van het Belgenmonument. In de ‘kassen’ kunnen ook exposities, feestjes en openingen gehouden worden.
Onder het houten dak is ruimte voor spirituele en contemplatieve bijeenkomsten met panoramisch zicht op het park en het Belgenmonument.

Langsdoorsnede

Langsdoorsnede

HEKS HUISJE (Tiny House)

Hekshuisje...tiny house; tuingevel

Hekshuisje…tiny house;
tuingevel

STUDIOTX NIEUWS !

STUDIOTX heeft Tiny House ‘het Hekshuisje’ ontworpen……
Avontuurlijk duurzaam wonen op max 50m2 !

Het Permanente Tiny House is een ‘hekshuisje’ dat we kennen uit sprookjes
en ‘enge’ films !
Een eigentijds avontuurlijk zwart houten huisje met het puntdak, schoorsteenpijp,
veranda en karakterstieke details..
dat ogenschijnlijk argeloos al jaren
op de plek staat
Dit mysterieuze bouwwerkje ademt
avontuur, vrijheid en eigenzinnigheid uit…!
Van binnen is het huisje licht met licht houten wanden..
de indeling is eenvoudig en smaakvol
Een dubbelhoge living met compacte open keuken…
met lostaande houtkachel…kastenwand langs de dichte linker langsgevel,
dubbele houten deuren naar de veranda
grote 4m hoge glaspui in de kopgevel met openslaande deuren..
badhok met douche en wc…
berging naast de veranda,
Dit alles op de begane grond …
Het hekshuisje heeft een Mezanine slaapverdieping met
inpandig balkon binnen de ‘opengewerkte’
houten dakconstructie met karakteristieke houten spanten

Hekshuisje...tiny house; entreegevel, logia op verdieping

Hekshuisje…tiny house;
entreegevel, logia op verdieping

Hekshuisje...tiny house; tuingevel & veranda

Hekshuisje…tiny house;
tuingevel & veranda

In Nederland is het enthousiasme voor het fenomeen Tiny House de laatste tijd sterk gegroeid. Onder een Tiny House wordt een betaalbaar en compact huis(je) verstaan met een woonoppervlak dat over het algemeen kleiner is dan 50 m2.
De Tiny House Movement maakt zich wereldwijd sterk voor een ander soort woning dan gebruikelijk. Men richt zich op een efficiënte woning waarbij niet de grootte de dominante factor is, maar betaalbaarheid, uniciteit, duurzaamheid en een vorm van ‘bevrijd wonen’ de leidende principes zijn. De beweging kent zijn oorsprong in de VS, maar heeft inmiddels ook
in Nederland veel sympathisanten gekregen.

 

interesse in dit Hekshuisje of een ander ontwerp geheel
naar jou wensen…
E : jeroentacx@studiotx.nl
www.studiotx.wordpress.com
www.studiotx.nl

Hekshuisje...tiny house; tuingevel & veranda

Hekshuisje…tiny house;
tuingevel & veranda

PROJECT BELICHT: Restyling en uitbreiding Vegro, Hengelo

Restyling Uitbreiding Showroom en kantoor Vegro Hengelo

Restyling Uitbreiding
Showroom en kantoor Vegro Hengelo

Restyling Uitbreiding Showroom en kantoor Vegro Hengelo

Restyling Uitbreiding
Showroom en kantoor Vegro Hengelo

De opdrachtgever kocht een bestaand jaren ’60 bedrijfspand op een bedrijventerrein aan de rand van Hengelo in Twente en wilde het een eigentijdse en dynamische uitstraling meegeven als impuls voor de revitalisatie en versterking van de beleving van het bedrijventerrein. Het bestaande volume is uitgebreid met een nieuwe transparante entreehal voor de sanitair showroom en de oude wat benepen kantoorentree kreeg meer allure en is nu prominent zichtbaar in het nieuwe glazen volume. Het interieur is door de gebruiker de Vegro, een groothandel in sanitair, geheel aangepast naar haar eigen huisstijl en logistieke eisen. De fel rode kleur geeft het volume een krachtige uitstraling en verwijst naar de huiskleur van de groothandel. Op de begane grond wordt iets prijs gegeven van de producten die verkocht worden door de uitgespaarde glazen etalagevitrines waarin sanitaire objecten worden getoond en uitgelicht. De naastgelegen Tapijtsuper heeft een nieuwe entree in de rechterzijgevel gekregen en ook drie etalagevitrines.

De glazen huid van de entreehal loopt als een vlak door in de glazen gevel van het kantoorgedeelte waardoor het kantoorvolume samensmelt met de entreehal. De vloeiend omgevouwen ‘rode slab’ is het structurerende element en verbindt de nieuwe entreehal met het kantoorgedeelte en de expeditie. De afrondingen van de ‘slab’ zijn indirecte verwijzingen naar gestroomlijnde objecten als sanitaire elementen maar ook naar auto-esthetiek.

Restyling Uitbreiding Showroom en kantoor Vegro Hengelo

Restyling Uitbreiding
Showroom en kantoor Vegro Hengelo

Restyling Uitbreiding Vegro Hengelo; opbouw ontwerp

Restyling Uitbreiding Vegro Hengelo; opbouw ontwerp

….COOL STUDIOTX PROJECT IN TUKKERLAND…
TWENTE….HENGELOOOOO…

CREDITS:

architect StudioTX JEROENTACX (www.studiotx.nl/)

opdrachtgever Inversteerder (exterieur) + Vegro (interieur)
jaar van realisatie 2008 [ meer ]
provincie, plaats Overijssel [ meer ], Hengelo
projectsoort(en) winkels [ meer ], renovatie [ meer ]
project architecten Jeroen Tacx
projectteam Martin Oostenrijk (bouwkundig ontwerper/ projectleider)
Jeroen Tacx (Architect, oprichter)
oppervlakte 3590m2
bouwkosten € 300.000
wwwpagina architectenweb.nl/p10449

© Raoul Suermondt 003

© Raoul Suermondt 003

studioTX bij projectbezoek nieuwe C2C Stadskantoor Venlo !

nieuwe C2C Stadskantoor Venlo

nieuwe C2C Stadskantoor Venlo

Vanaf Stationsplein Venlo

Vanaf Stationsplein
Venlo

StudioTX Jeroen Tacx nam op uitnodiging van het vakblad De Architect deel aan het projectbezoek van het nieuwe Cradle to Cradle Stadskantoor in Venlo. Het projectbezoek op 21 juni j.l. bestond uit lezingen van de architect Kraaijvanger, opdrachtgever Gemeente Venlo en producenten die die allen volgens de geformuleerde C2C visie een bijdragen aan het Stadskantoor geleverd hebben. De video van het projectbezoek aan het nieuwe Cradle to Cradle ontworpen Stadskantoor Venlo staat online !!……Als je goed kijkt zie je mij ook regematig in beeld verschijnen  …die lange me die zalmkleurige blouse …:-) https://www.youtube.com/watch?v=Pn36LADO6_k&feature=share ‘Op 21 juni organiseerde de Architect een projectbezoek aan het nieuwe Stadskantoor in Venlo. Het kersverse gebouw is ontworpen en ontwikkeld vanuit de Cradle to Cradle (C2C) gedachte. Met gezondheid als centraal thema is geprobeerd op zoveel mogelijk vlakken meerwaarde te creëren. Tijdens lezingen en een rondleiding spraken zowel de architect, opdrachtgever als producenten over hun rol in een circulair bouwproces. De rondleiding voerde ook langs de groene gevel die ook is ontdekt door vogels die de locatie hebben gekozen voor het in stand houden van hun soort en daarmee is het succes van de gevel gegarandeerd.’ Een inspirerende en leuke middag ! Zoals Harm de hoofdredacteur van het vakblad De Architect zei We zijn tegenwoordig een familie ! en dat was het ook qua sfeer. Er is nog wel een betonconstructie toegepast die Helaas niet demontabel is. Dit heeft te maken economisch bouwtechnisch redenen destijds in 2010 ….die wordt dus gedowncycled !:-( Het Cradle to Cradle houd in dat alle toegepaste materialen en constructies volledig hergebruikt worden en dat er geen afval meer is…= geupcycled !:-) Maar goed het bouwteam is een heel eind gekomen !
 
Stadskantoor vanaf Venlo Station

Stadskantoor vanaf Venlo Station

 

studioTX op Netwerkbijeenkomst stadhuis Zaanstad !

stadhuis van Zaandam in eigentijdse Zaanse stijl ontworpen door Sjoerd Soeters

stadhuis van Zaandam in eigentijdse Zaanse stijl ontworpen door Sjoerd Soeters

Maandag 11 april was er weer een Netwerkbijeenkomst in het stadhuis van Zaanstad.

studioTX Jeroen Tacx was aanwezig.

De laatste stand en toekomstige ontwikkelingen voor Zelfbouw in Zaanstad en omgeving werd besproken. Ook werd het nieuwe beleid toegelicht over de subsidies voor collectieve zelfbouwprojecten in 2016 in Noord Holland.

Er waren presentaties van Lisette Langerwerf van corporatie De Alliantie, Ditte Valk, coördinator zelfbouw van de provincie Noord-Holland en van de Gemeente Zaandam.

presentatie door De Alliantie

presentatie door De Alliantie

presentatie door de Provincie Noord-Holland

presentatie door de Provincie Noord-Holland

De laatse stand van het Project ‘De Zaanse Eilanden’ werd toegelicht waarvoor studioTX aansprekende ontwerpen heeft gemaakt !

ontwerp studioTX voor De Zaanse Eilanden

ontwerp studioTX voor De Zaanse Eilanden

140908_studioTX_A0 paneel de Zaanse Eilanden ontwerpen 6m en 9,6m DEF light tbv website

Zie voor meer info de studioTX NIEUWSBLOG: www.studiotx.wordpress.com/

Afsluitend was er een Netwerkborrel met prachtige uitzicht op de
Rabotoren en het Centrumgebied Inverdan met spraakmakende projecten in eigentijd Zaanse stijl (oa natuurlijk het Hotel van ‘gestapelde Zaanse Huisjes !:-))

uitzicht tijdens de Netwerkborrel !

uitzicht tijdens de Netwerkborrel !

het spraakmakende iconische hotel van 'gestapelde' Zaanse Huisjes !

het spraakmakende iconische hotel van ‘gestapelde’ Zaanse Huisjes !

 

Schetsontwerp gereed Zelfbouwhuis Plantage de Sniep Diemen

straatzijde Zelfbouwhuis Diemen

straatzijde Zelfbouwhuis Diemen

studioTX Jeroen Tacx heeft een Schetsontwerp
gemaakt voor een Zelfbouwkavel in de nieuw aan te leggen
wijk ‘Plantage de Sniep’ in Diemen.

Het gaat om een vrijstaand huis in een nieuwe buurt
die op dit moment ontwikkeld wordt met ruime kavels,
tuinen met hagen en bomenrijen langs de straat.

 
tuinzijde Zelfbouwhuis Diemen

tuinzijde Zelfbouwhuis Diemen

 
Opdrachtgever is een vrouw met haar dochter van 13
Haar wens is een duurzaam sfeervol modern 2-laags vrijstaand huis met:
ruime living met schuifpuien naar de tuin en veranda, opgetilde ruime keuken met schuipui naar tuin met houten vlonder, dakterras op de garage, vide in de living en/of hal, aantrekkelijke open trap, zorgvuldige overgangen binnen naar de tuin en de straat…
 
straat- en garagezijde Zelfbouwhuis Diemen

straat- en garagezijde Zelfbouwhuis Diemen

 
…wordt vervolgd..

meer info volgt !